Vellykket dansk tur til Nordisk Lejr i Norge

04. september 2017

Nordisk Lejr 2017 foregik i Østfold, og den danske delegation havde en rigtig god oplevelse. Specielt maden var en stor positiv overraskelse. Læs holdleders beretning.

Rene Mejer Lauritsen, leder for den danske lejr, giver dig her sin beretning fra Nordisk Lejr 2017 i Norge.

Temaet har været Saga to Science (Fra Sagaer til Videnskab). Her har deltagerne fra fire nordiske lande: Norge, Sverige, Finland og Danmark, været på en rejse, over 2000 år gennem tiden, og oplevet alt fra smedning, traditionel madlavning til paintball samt tur i et science center.  Her har vi fordybet os i historien i Østfold, og reflekteret over fremtiden, som vi, som unge, selv er med til at definere.

Foruden dette er der blevet indgået en masse nye bekendtskaber, og for mange er de gamle bekendtskaber også blevet plejet.

Når vi har spurgt i den danske lejr om det bedste på lejren er alle enige: Det er maden. I år har de norske værter været virkelig gode til at servere en god blanding af ”det vi kender” og traditionel mad fra Norge og Østfold og har præsteret at få det til at smage himmelsk, selv om at vi er godt 1.200 deltagere og 200 ledere. 

Foruden maden har de danske deltagere også været glade for beliggenheden, turen til Halden, samt de forskellige aktiviteter som de kunne vælge i mellem.

Men en Nordisk lejr er ikke en rigtig Nordisk lejr uden, at de forskellige lejre driller og laver løjer med hinanden. I år har vi i den danske lejr været ret forskånet i forhold til tidligere, dog vågnede vi en morgen op til en blå streg på de danske flag.

”Men det er også noget af det der gør det sjovt at være på lejr,” siger Nicolai, som er hovedleder for den danske lejr.

Nu hvor tiden tilbage på lejren kun kan tælles med et fåtal af timer, så er de danske deltagere så meget klar til Nordisk Lejr 2019, hvor 4H Danmark har værtskabet.

”Ja selvfølgelig. Jeg vil elske at se de norske venner igen, som jeg har fået, og nogle flere nye danske, forhåbentligt mange flere, så vi kan vise, hvad Danmark rigtig er,” siger Anne Astrup til spørgsmålet, om hun kommer på Nordisk lejr i 2019.

Nordisk Lejr er en begivenhed, som samler 4H’ere over 14 år, fra hele Norden og nogle gange også flere dele af verden, og afholdes skiftevis i Norge, Danmark, Sverige og Finland. Nordisk Lejr bliver afholdt hvert andet år og skal i 2019 afholdes i Danmark v. Øster Marie på Bornholm, her bliver temaet Community Across Borders.

Annoncer