Tønderegnens og Toftlund 4H samarbejdede til Åbent Landbrug på Fælledgård

Søndagens Åbent Landbrug bød på et stærkt samarbejde mellem to klubber under 4H. Frivillige fra Tønderegnens og Toftlund 4H gik sammen om at skabe et vellykket arrangementet på Fælledgård i Løgumkloster.

Traditionen tro løb Åbent Landbrug søndag af stablen på gårde landet over. Hele familien var inviteret, og som altid stod frivillige kræfter fra 4H’s klubber for forplejning og aktiviteter for de fremmødte i hver deres område. Men i år var Tønderegnens og Toftlund 4H gået sammen om at lave spændende arrangementer for både børn og voksne på Fælledgård i Løgumkloster.

Aktiviteter for børn og voksne

Med sig havde Tønderegnens 4H blandt andet kælekaniner, høns og en rideskole med ponyer for folk i alle aldre. Samtidig havde Toftlund sit udekøkken med, hvor de lavede lækker mad, eksempelvis deres pandekager som blev en stor succes hos de 600 mennesker, der valgte at slå vejen forbi. 

”Vi blev kontaktet og spurgt, om vi kunne hjælpe med nogle aktiviteter til børn i samarbejde med Toftlund. Eftersom Fælledgård ligger smækmidt imellem os, var det oplagt, så vi kom med en masse dyr, mens Toftlund 4H stod for forplejningen,” fortæller Melanie Bonde, der er formand for Tønderegnens 4H.

Udover dyr og mad havde klubberne lavet en forhindringsbane med slalom, ramper og konditionskast til de mere aktive børn. Dertil var der spændende konkurrencer med masser af præmier. Og LandboUngdom var også forbi for at sælge pølser og sodavand.

Åben for endnu et samarbejde

Om samarbejdet skal forsøges igen næste år, tør Melanie Bonde ikke spå noget om. De to klubber har endnu ikke planlagt noget. Men hun er åben for idéen, for arrangementet i år var velbesøgt og opgaverne godt fordelt.

”Alt i alt var det et vellykket arrangement. Folk var glade og havde et smil på læben – både børn, børnebørn, forældre og bedsteforældre,” fortæller hun og pointerer, at Fælledgård dannede de perfekte rammer for både klubberne og de besøgende.