Rene fra landsledelsen ny formand for NSU

16. november 2017

NSU står for Nordisk Samorganisation for Ungdomsarbejde. NSU er en paraplyorganisation for ungdomsorganisationer i Norden. NSU har 15 medlemmer heriblandt 4H.

I år fik NSU en ny formand, og det er vores egen 4H’er Rene Mejer Lauritsen. Han fortæller her, hvordan det har været I de første måneder som formand.

Jeg har været en del af NSUs styrelse siden 2015, og er her ved det seneste årsmøde i april 2017 blev jeg valgt til formand for NSU. Det kan for nogle godt være lidt overvældende, når jeg fortæller hvor mange medlemmer der faktisk er i NSU, men på trods af vi har et medlemstal på over 600.000, så er NSU faktisk ret så overskuelig. NSU består af 15 medlemsorganisationer fordelt på 6 lande og 2 selvstyreområder i Norden.

Forskellige foreninger er med
Min hovedopgave som formand for NSU er at hjælpe vores medlemsorganisationer med at blive bedre til det, som de hver især er bedst til. Det er en ikke en nem opgave, når NSU består af mange forskellige organisationer alt lige fra 4H til teaterorganisationer, samt sport + idræt og LandboUngdom. Den måde vi gør det på er gennem forskellige aktiviteter, som f.eks.: Nordisk lederskole, Nordisk ungdomsuge, samt forskellige konferencer og seminarer.

Det er styrelsen i NSU der udstikker rammerne for aktiviteterne, hvorefter vores medlemmer, som f.eks. 4H Danmark, byder ind som vært for aktiviteten. Aktiviteterne baseres på et overordnet tema, der er gennemgående på de forskellige aktiviteter for hvert år.

Laver lejr, kurser og politik
Foruden at lave aktiviteter så repræsenterer jeg også NSU i forskellige sammenhænge i forskellige Nordiske sammenhænge. Det seneste jeg har været til, er Ungdommens Nordiske Råds session i Helsinki, hvor NSU har en observatørplads. Her var ungdomspolitikere fra hele Norden på plads for at diskutere og videresende forskellige forslag til det Nordiske råd, som de derefter skal tage op. Blandt alle ungdomspolitikerne, sidder jeg så, 4H’eren Rene fra Vendsyssel 4H klub, sammen med den næste generation af beslutningstagere fra hele Norden, det havde jeg aldrig forestillet mig, at jeg ville, da jeg startede i 4H.

Formand NSU, Rene Mejer Lauritsen, Vendsyssel 4H klub og ledelsesmedlem i 4H Danmark.

 

Skaber fællesskab i Norden

NSU arbejdet er hårdt og krævende, men det er også virkelig givende. Det, at jeg har været med til at skabe rammerne for at hundredvis af unge fra hele Norden kan samles, finde nye venner, blive inspireret og blive bedre ledere, er det som holder mig kørende, når jeg sveder over det mere administrative arbejde. Vi vil nemlig være med til at udvikle den nuværende samt næste generation af ledere. For som Bill Hybels siger: ”Everyone wins when a leader gets better”.

Fakta:
Nordisk Samorganisation for Ungdomsarbejde - NSU - er en paraplyorganisation for ungdomsorganisationer i Norden. NSU omfatter 15 medlemsorganisationer. Sammen tegner medlemsorganisationer og partnerorganisationer sig for ca. 600.000 individuelle medlemmer. Ungdom, frivillighed og foreningsliv er omdrejningspunktet for samarbejdet mellem disse i NSU.

 



 

 

 

 

Annoncer