Påvirkning på 4H Fælleshaver

16. april 2020

Se seneste anbefalinger fra 4H omkring corona-situationen her: Retningslinjer for at mødes til 4H

Arbejdet med 4H Fælleshaverne ligger i øjeblikket stille på grund af nedlukningen af Danmark som følge af Corona-virus.

"Vi glæder os meget til igen at kunne byde børnene indenfor i 4H Fælleshaver rundt i hele landet. Indtil da må vi forsøge at væbne os med tålmodighed, selvom solen skinner, og jorden er klar til at blive sået," fortæller Jytte Brokholm, der er konsulent og projektleder for 4H Fælleshaver.

4H følger naturligvis myndighedernes anbefalinger, og derfor er alle aktiviteter aflyst frem til 10. maj.

Rundt omkring i haverne har de frivillige været i gang med, med god afstand, at forberede jorden til en ny sæson.

Det bliver en lidt anderledes havesæson i år. Man kommer til at starte senere med at så, og hele opstartsprocessen, hvor børnene normalt er med til at bearbejde jorden og får lov til at udvælge frø, bliver anderledes.

”Vi bliver nødt til at kunne så allerede første gang vi mødes, for at nå at have afgrøder at høste til efteråret. Derfor opfordrer vi til, at de frivillige i haverne forarbejder jorden, således den er klar til såning,” fortæller Jytte Brokholm.

Der skal tænkes alternativt

Her i lockdown-perioden har 4H ugentligt lagt aktivitetsark op på Fælleshave facebooksiden, så der har været mulighed for at lave ”4H hjemmefra” med forskellige spireaktiviteter. Samtidig har konsulenterne ringet rundt og sikret sig, at alle ”haverne” er ved godt mod, selvom vi ikke kan starte, som vi plejer.

”Vi opfordrer alle til at begynde at skaffe deltagere til årets havehold, så vi er helt klart til at starte, lige så snart vi får grønt lys fra myndighederne,” siger Jytte Brokholm.

Ingen ved endnu, hvornår myndighederne åbner op for foreningslivet i Danmark. Bliver det senere end den 10. maj, står 4H også klar med en løsning. Så bliver haverne startet hjemme i vindueskarmen med et så-kit, som tilmeldte børn kan få udleveret af deres klub. Så guider vi jer igennem opstart af haver igennem forspiring indendørs. Disse tiltag vil I høre meget mere om, hvis det viser sig, at vi ikke, som vi håber, kan starte senest den 10. maj.

4H Fællshaver på Instagram

På vores Instagram-profil giver vi inspiration og masser af tips og tricks, som du kan bruge i 4H Fælleshaven - og sammen med dine børn derhjemme.

Følg os på Instagram

Annoncer