Masser af madglæde på Møn

07. november 2019

4H er lig med mad. Og den 2. og 3. november var 30 4Here på ”Madweekend på Møn” for at finde ny inspiration til madklubber, madhold og madskoler rundt om i Danmark.

Deltagerne var instruktører eller arrangører af madaktiviteter i 4H, og de tilbragte to dage sammen, hvor hovedingredienserne var fællesskab, opskrifter og masser af grin. Hanne Høy fra Viby 4H var en af deltagerne, og hun fortæller:

”Det var rigtig spændende og meget hyggeligt. Det var en masse gode mennesker, der var med,” siger Hanne Høy, hvis klub arrangerer to Madskoler om sommeren og lige nu har en madklub for børn hver onsdag fra 16-19.

”Det er rigtig godt at få noget inspiration, så man kan tænke i andre baner og ikke gøre, som man plejer. Jeg har i hvert fald fået øjnene op for, at det kunne være en god ide at få nogle eksterne ud til vores madklub.”

Program

Lørdag:

10:30 Velkomst, tjek ind og formiddagskaffe

12:00 Gårdbesøg hos Velfærdskød.

15:45 Aftensmad i fællesskab, hvor den syriske kvinde Shirin guidede deltagerne gennem madlavningen.

20:00 Black Sky på Nyord

 

Søndag:

8:00 Morgenmad og tjek ud

9:30 Madpakkehånden, oprydning og opvask.

12:00 Tak for denne gang

4H-konsulenten Anne Astrup havde arrangeret weekenden sammen med konsulent Sussie Holmtoft fra Bornholm og områdeformand Sille Eskildsen. Anne er meget begejstret over, hvordan deltagerne gav en masse af sig selv.

”Det var en fantastisk weekend. Deltagerne var helt vildt engageret, og hele deltagergruppen fungerede rigtig godt sammen socialt. Der var snak, grin og masser af madlavning alle steder,” siger Anne Astrup og fortsætter:

”Det var sjovt og inspirerende, at vi skulle lave syrisk mad. Shirin spredte en helt vildt god stemning. Hun var så glad og stolt. Hun gik rundt og hjalp med de forskellige retter, som blev meget lækre.”

Deltager Hanne Høy er også begejstret over lørdag aftens aktivitet, hvor Shirin gavmildt delte ud af sin viden om og begejstring for syrisk mad.

”Shirin, som havde sin søn med, guidede os rigtig godt igennem i det lille køkken. Hendes måde at lave mad er jo meget forskellig fra vores, blandt andet med 9-12 forskellige retter hver dag. Og så brugte hun jo nogle ingredienser og krydderier, jeg i hvert fald ikke har brugt før som for eksempel tahin, kardemomme-kapsler,” siger Hanne Høy.