Madskoler vinder pris for "bedste læringsforløb"

Ved prisuddelingen Generation Food Award vandt 4Hs Madskoler prisen for "Bedste læringsforløb".

Madskoler er et fantastisk koncept - det ved alle i 4H. Og nu har endnu flere fået øjnene op for det - for Madskoler har nemlig vundet prisen for "bedste læringsforløb" ved Generation Food Award.

"Vi er stolte over at have vundet denne pris, det viser bare, at vores arbejde er utrolig vigtigt," siger 4Hs formand Henrik Dalum.

"Vi vandt, fordi vi indrager børnene. De lærer at komme mere i køkkenet - og vi lærer dem på en god og faglig måde om, hvordan man gebærder sig i et køkken."

Generation Food Award er et initiativ fra Copenhagen Cooking og Food Festival og Arla. Formålet er at hylde de aktører, der har gjort noget særligt i årets løb for at skabe bedre madvaner til børn og unge. Samtidig var målet at rejse penge til Arla Fondens MADlejr.

Madskoler vandt prisen for "bedste læringsforløb" foran GoCook og Fornemmelse for mad. 

Madskolerne blev afholdt første gang i 2004. I år var der 126 Madskoler med 2.300 deltagende børn og små 600 frivillige fordelt over hele landet. Madskoler arrangeres af 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug og Fødevarer og Rema 1000.

Vinderne af Generation Food Award 2018:

  • FødevareBankens Morgenmadsklubber vandt prisen ”Good for you – Fun for you”, der er sponsoreret af Disney.
  • Danmark Spiser Sammen vandt prisen ”Enjoy together – mere fællesskab og nærvær”, der er sponsoreret af Tulip.
  • FødevareBankens Morgenmadsklubber vandt prisen ”Mindre madspild”, der er sponsoreret af Copenhagen Cooking & Food Festival.
  • GoCook vandt prisen ”Bedste Digitale Initiativ”, der er sponsoreret af Arla.
  • Madskoler vandt prisen for ”Bedste læring”, der er sponsoreret af Arla Fonden.
  • Hanegal vandt prisen ”Årets Økologiske Lancering”, der er sponsoreret af føtex.

På en Madskole bliver forældrene smidt ud af køkkenet, og børnene tager grydeskeen i egen hånd. De lærer at lave god, sund mad fra bunden, dyrker motion og kommer på ekskursion, hvor de ser fødevarer i kæden fra jord til bord hos en dansk jordbrugs- eller fødevarevirksomhed.

Læs mere om Madskoler