Madskole-sang er et sikkert hit

4Hs Madskoler er fyldt med små søde, sjove og hjertevarme øjeblikke. Et af årets højdepunkter i 2018 fandt vi på Madskolen i Brøndby i uge 31.

Her startede børn og voksne hver dag med en fællessang, og det var ikke en hvilken som helst sang. Det var nemlig én som instruktør Nina Sørensen selv havde lavet.

"Jeg prøvede at finde en god sang om at lave mad, men jeg kunne ikke finde nogen, og så måtte jeg jo skrive en selv. Det blev en stor succes, og til sidst på ugen kunne alle børnene sangen udenad," fortæller Nina Sørensen.

Prøv at syng sangen for din kollega, mor, bror eller ven - eller bare inde i hovedet på dig selv. Den er rigtig god, og samtidig rammer den plet på de værdier, som 4H bygger på

Du er også velkommen til at bruge sangen, hvis du skal være instruktør på et madhold eller bare lave mad med dine børn hjemme i køkkenet.

Hvad skal vi lave-sangen

Melodi: Når en peberkagebager...

Tekst: Nina Meta Sørensen, Brøndby 2018

 

Vi skal hjælpes ad med maden,

lege sammen hele dagen.

PYT med bollerne er brændte,

det er skidt, men ikke flovt!

Frække deller gulerødder

friske fisk med ben og fødder

skal vi stege, mens vi lærer

sunde vaner - DET BLI'R SJOVT

På en Madskole bliver forældrene smidt ud af køkkenet, og børnene tager grydeskeen i egen hånd. De lærer at lave god, sund mad fra bunden, dyrker motion og kommer på ekskursion, hvor de ser fødevarer i kæden fra jord til bord hos en dansk jordbrugs- eller fødevarevirksomhed.

Læs mere om Madskoler