Klar - Parat - Dyrskue

22. maj 2017

Når du skal med på et af årets store dyrskuer, som f.eks. Roskilde Dyrskue, Børn og Dyr på Bregentved og Liv i Landet, ja så er det vigtigt, at man har styr på, hvad der skal ske på et dyrskue

Når du skal med på et af årets store dyrskuer, som f.eks. Roskilde Dyrskue, Børn og Dyr på Bregentved og Liv i Landet, ja så er det vigtigt, at man har styr på, hvad der skal ske på et dyrskue. Derfor holdt 4H Øst et Klar-Parat-Dyrskue kursus for 4H-børn i Område Øst. Omkring 130 børn og voksne fra forskellige 4H klubber mødtes på Teestrup 4H gård en lørdag i april. Her var der forskellige workshops for børnene. Der blev også holdt dommer- og instruktørdag for de mange frivillige, der skal være dommere på dyrskuerne rundt om i landet.

Børnene havde valgt at høre om forskellige dyr. Det var heste, kalve, hunde, kaniner og marsvin. Der var en dyrlæge på alle workshops for at fortælle om de forskellige dyrearter og deres anatomi, sygdomme og hvad man selv kan gøre, når man har et sygt dyr.

Børnene med heste og kalve mønstrede gårdens dyr, så de havde styr på, hvordan det skulle gøres. Der blev fortalt om hovedtøj og sadlen i en workshop for dem, der ville høre om heste.

De børn der ville høre om kalve var på udflugt til en gård på Stevns, der havde åbnet sine døre for Klar-Parat-Dyrskue deltagerne.

Mern 4H havde taget deres kaninhopbane med, som Therese og Sofie gennemgik, inden børnene fik lov at prøve. Der blev vist hvordan marsvin også kan lege. Hundebørnene lærte hvad det ville sige at være aktive med sin hund, teori omkring en hund, og de legede de selv var hunde på agilitybanen på 4H gården.

Alle børnene var også inde og lave flotte trædyr til deres udstillerskilte. De blev malet og pyntet meget forskelligt.

Dommerne og instruktørerne havde sat sig sammen for at finde en god og stabil måde at bedømmelserne skal foregå på, og det var virkelig godt arbejdet.

Der var også omkring 30 af deltagerne, der sov på gården fra fredag til lørdag. Der blev hygget med bål og snobrød, kage og sang, inden man gik til køjs i det våde vejr.

Annoncer