Frivilligjob på madskole blev nøglen til første job

På Louise Voldums CV står der både frivillig madskoleinstruktør og praktikant hos 4H. Det åbnede døren til hendes første job som Køkkenleder i en daginstitution.

Det er smadderhyggeligt, givende og lærerigt at være frivillig madinstruktør på 4Hs madskoler. Men for Louise Voldum, der er nyuddannet inden for Ernæring og Sundhed, viste det sig at have endnu større betydning.

”Som nyuddannet er det rigtig fedt at have studierelevant erfaring, når du skal lande dit første job. Den erfaring, jeg har fået i 4H – fx med at have børn i køkkenet og forældrekontakt – har helt sikkert været afgørende for, at jeg nu er blevet ansat som Køkkenleder i en daginstitution,” siger Louise.

I daginstitutionen har de et åbent køkken, hvor børnene kan komme og gå, og bliver også inddraget i madlavningen. Derfor er Louise ikke i tvivl om, at det har været en fordel, at hun har prøvet at håndtere børn i et køkken tidligere.

Praktisk relevant erfaring

Louise startede som frivillig madskoleinstruktør hos 4H, inden hun ansøgte om en praktikplads under sine studier i efteråret 2016. Hun tænkte, at det var en god måde at få noget erfaring.

”Med min uddannelse inden for Ernæring og Sundhed har jeg en faglig interesse for mad. Og så synes jeg, det er rigtig spændende at arbejde med børn og en vigtig opgave at formidle viden om mad til børn og unge på en praktisk og sjov måde. Det var et godt match med 4H,” fortæller Louise.

Noget af det Louise har fået erfaring med som praktikant og madskoleinstruktør hos 4H, og som hun nu kan bruge i sit første job, er blandt andet:

  • Planlægning af madskoleuge
  • Kontakt til børn og forældre
  • Madlavning sammen med børnene
  • Få samarbejdet med de andre instruktører til at fungere
  • Undervisning af børnene i madlavning, kost og sund livstil
  • Håndtere kaos i køkkenet
  • Budgethåndtering

Og så har hun fået et stort netværk, hvor Jytte Frank Brokholm, konsulent i 4H, kunne anbefale Louise til sin nye arbejdsgiver. Jytte kunne give den varmeste anbefaling, og er selv utrolig glad for samarbejdet med Louise.

”I Louises praktik udarbejdede hun og en medpraktikant eksempelvis et nyt forældreaften-koncept til Madskolerne, hvor børnene får lov til at fortælle og vise, hvad de har lært i madskoleugen. De afprøvede konceptet på en Madskole i efteråret 2016, og i 2017 blev konceptet udbredt som et tilbud til alle 4H Madskoler i Danmark,” fortæller Jytte Frank Brokholm.

I det hele taget er Jytte glad for samarbejdet med studerende som Louise:

”Som 4H konsulent nyder jeg godt af de studerenes faglighed og interesse for madskolekonceptet. Det er fantastisk, når både de studerende, 4H og deltagerne på Madskolerne får noget ud af samarbejdet,” bemærker hun.

Det giver mening at være frivillig

Succesen som frivillig giver både mening pga. den erfaring du får, men den giver også mening på et andet plan, mener Louise.

”Det at gøre noget for andre, det er stort. Det er utrolig motiverende at kunne mærke, at jeg giver noget glæde til børnene, som de kan tage med hjem. Det er også derfor, jeg stadig er frivillig i 4H og nu har fået en plads i bestyrelsen i 4H Østjylland.”

Bliv frivillig

Hvis du ligesom Louise gerne vil have erfaring som frivillig madskoleinstruktør, så kan du her få mere information og tilmelde dig.

 

 

Louise Voldum er nyuddannet i Ernæring og Sundhed og har været frivillig madskoleinstruktør og praktikant hos 4H i efteråret 2016.

Nu sidder hun i bestyrelsen hos 4H Østjylland og har landet et job som Køkkenansvarlig på en daginstitution.