4H-gårdene skal stadig passes

02. april 2020

Selvom coronavirussen har stoppet aktiviteterne i 4H, knokler de frivillige på 4H-gårdene videre for at passe dyrene.

Hver morgen står Helle Bojesen op for at fodre kaniner, marsvin, katte, geder og hesten Bella på 4H-gården i Nordthy. Hver aften gør hun det hele igen.

For selvom den verdensomspændende coronapandemi har sat alle aktiviteter i 4H, og resten af foreningsdanmark, midlertidigt på pause, skal dyrene på landets 4H-gårde stadig passes - også selvom, der ikke kan komme nogen børn forbi og klappe dem.

”Mit arbejde med at passe dyrene er det samme som før coronavirussen. Men jeg sørger for at snakke lidt ekstra med dyrene, nu når børnene ikke kan komme,” fortæller Helle Bojesen fra Nordthy 4H.

På den anden side af Storebælt ved Teestrup 4H i Sydsjælland fortsætter dyrepasningen, ligesom på alle andre 4H-gårde, også uden børnebesøg. Det er noget, som dyrene lægger mærke til, fortæller Aff Hjarnø, som bor på Teestrups 4H-gård:

”En aften, hvor jeg lukkede hundene ud, gik de rundt og ledte efter børnene og kom slukøret tilbage, da de fandt ud af, at der ikke var nogen,” fortæller hun.

Udover ænder, marsvin, kaniner, høns og får har Teestrup 4H også 10 heste på gården. For at holde dem i form, så de er klar, når 4H-klubberne igen lukker op, kommer to piger på forskellige tidspunkter og motionerer hestene.

Ser frem til at børnene kommer tilbage

Selvom 4H-medlemmerne ikke selv kan komme ud og se, hvad der sker på de to 4H-gårde, kan de alligevel får et lille indblik. Både ved Nordthy og Teestrup 4H sørger de nemlig for at lægge billeder fra 4H-gårdene på klubbernes facebook-sider.

På Teestrup 4H’s facebook-side kan man se, at fårene er blevet klippet, og at hestene har haft deres første dag på græsfold.  

Når børnene vender tilbage, kan de også se frem til at møde to nye kalve på 4H-gården i Teestrup, fortæller Aff Hjarnø.

På begge gårde, ser de også frem til, at der igen vil et rend af medlemmer:

”Jeg savner børnene meget. Onsdagene, hvor de normalt kommer, er altid hyggelige, og det synes dyrene også,” siger Helle Bojesen fra Nordthy 4H.

Indtil videre må både dyr, medlemmer og gårdejere dog vente indtil den 14. april, hvor Danmark efter planen vil blive lukket gradvist op igen.

Annoncer