4H viste ponyshow i sommer-summarum

Lemvigs 4H-børn gav pony-show på landsdækkende TV

DR's børneprogram Sommer Summarum har været forbi Lemvig, og her fik otte børn fra den lokale 4H-klub mulighed for at vise deres ponyer frem.

Fire ponyer og otte piger fik en hovedrolle, da Danmarks Radio i sidste uge var forbi Lemvig med deres børne-tv-program Sommer Summarum.
Temaet for torsdagens udsendelse var kæledyr, og her fik de otte piger, der kommer fra den lokale 4H-klub, mulighed for at vise fire af klubbens fem ponyer frem for alle fremmødte tilskuere og seere hjemme i stuerne. De gav simpelthen ponyerne en makeover og fulgte derefter op med et sublimt modeshow.
”Pigerne synes, det var både sjovt og spændende at være med, og de var vældigt engagerede og opsatte på at gøre deres bedste. I sidste uge øvede vi to timer om dagen for, at pigerne kunne lave en makeover på kun den halve time, de havde til det,” siger Tina Mortensen, der er leder af Lemvig 4H og indehaver af den 4H-gård, som klubben benytter.
De otte piger øvede sågar også tricks, såsom at få den mindste af ponyerne, Totoro, til at hoppe gennem en hulahop-ring. Desværre fik pigerne aldrig mulighed for at vise nummeret.
”Hold da op, hvor var pigerne skuffede over det, for det skulle have været glansnummeret. Men pludselig var programmet altså slut, og pigerne havde også fået at vide, at sådan er det nogle gange med direkte TV,” siger Tina Mortensen og tilføjer, at det hurtigt var glemt igen, da pigerne fik autografer og billeder med de to Sommer Summarum-værter, Silka Okking og Kristian Gintberg.
Giver landliv til bypiger
4H-klubben i Lemvig er ikke mange måneder gammel. Den blev startet i marts med to ponyhold og i alt 12 børn, men allerede efter sommerferien er der planer om udvidelse med yderligere to ponyhold og muligheder for at få flere dyr på programmet.
For Tina Mortensen, der selv har en datter på ponyholdene, er det vigtigt, at hun kan give børnene fra Lemvig en masse viden om landbrug. Hendes datter ved det allerede, men det gør børn fra byen ikke, og derfor er det et vigtigt fokusområde for 4H-gården.
”Det er primært ponyerne, der tiltrækker pigerne, men samtidig kommer de også i kontakt med mange andre dyr og bliver dermed bevidste om livet på landet. De ser køerne komme på græs, de finder ud af forskellen på hø og halm, og de lærer, at hvad der er en sød lille kalv nu bliver til noget, vi spiser om et år. Der går en ny virkelighed op for dem, og de får udvidet deres horisont i forhold til landbrug,” siger Tina Mortensen.

Fakta om 4H
• 4H er for alle engagerede børn og unge med interesse for natur, dyr, haver og madlavning. 4H giver dig fællesskab gennem praktiske og kreative aktiviteter i din fritid
• 4H har klubber fordelt over hele Danmark
• 4H har 4.525 medlemmer
• De 4 H’er står for hånd, hoved, hjerte og helbred
• Se mere på www.4h.dk

DR-programmet Sommer Summarum 2017 kan frem til og med onsdag den 12. juli ses på DR's hjemmeside. Lemvig 4H er med efter 09:50 og 50:45. Følg dette link: https://www.dr.dk/tv/se/sommer-summarum-2017/sommer-summarum-7/sommer-summarum-36

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
Joan Overgaard Bruun, konsulent i 4H – tlf: 20 26 57 79, mail: jxb@seges.dk
Tina Mortensen, leder af Lemvig 4H-Gård – tlf: 93 50 87 31, mail: 4hlemvig@gmail.com


De bedste hilsener
4H - www.4H.dk