Fælleshaver åbner over hele Danmark

Foråret er for alvor over os - yes! Rundt om i Danmark byder 4H-haverne indenfor til havearbejde og hygge. Her får du en lille historie fra tre af de steder, der har holdt åbningsdage.

Haver i Horne

Fælleshaverne i Horne har været i gang i et års tid, men sidste år fik de aldrig holdt en officiel åbning, men det må man så sandelig sige, at 4H Horne-Varde har gjort nu. 

60 borgere fra lokalområdet var mødt op, og der blev serveret røde pølser og sodavand i det flotte solskinsvejr.

Fælleshaverne består af en mase højbede, et hønsehus med fire høns, et redskabsskur, halvtage og en stor grillplads med borde og bænke.

4H Horne-Varde har et rigtig godt samarbejde med den lokale skole, og haven bliver flittigt brugt af de lokale skolebørn.

"Vi har fået nogle rigtig gode forhold, og vi glæder os meget til en sommer med en masse gode oplevelser i haven," fortæller Jette Poulsen fra 4H Horne-Varde.

Ny have i Skovlunde

4H Fælleshaver er nu også at finde i Skovlunde vest for København. Ved byens kulturhus har 4H sammen med seks frivillige skabt en have, der indtil videre består af højbede og haveredskaber.

Der vil også være et bistade i haven, da en af de frivillige interesserer sig for bier.

Haven blev åbnet på en festlig dag med åbningstaler, bobler og snacks og såmænd også en rød snor, der skulle klippes. Der var ca. 30 fremmødte, der viste stor interesse for haven og de muligheder, den byder på. Nogen var interesseret i at få deres eget lille havestykke.

Haven ligger i forbindelse med biblioteket, hvor brugerne kan købe kaffe og kage – på den måde håber man også på, at haven bliver brugt som et frirum.

Hyggelig havedag i Vendsyssel 4H 

I Sindal har Vendsyssel 4H sommeråbnet deres have, og cirka 30 mennesker var mødt op til åbningen. Nye og gamle medlemmer, bedsteforældre og forældre.

De fremmødte fik mulighed for at komme med input til, hvad der skal laves i haven i år, og for Vendsyssel 4H er det en rigtig god måde at inddrage børnenes egne ideer til indholdet i haverne og madlavningen.

Mange havde også deres dyr med og viste dem frem for hinanden. Så fik de også øvet sig lidt til dyrskue.

Som altid i Vendsyssel 4H var det en hyggelig dag, hvor der blev lavet pandekager over bål.

Besøg Vensyssel 4Hs Facebook-side.

Hvad er 4H Fælleshaver?

Der er over 30 haver fordelt over hele Danmark, hvor børn og voksne oplever glæden og fællesskabet ved at dyrke en have sammen. 4H Fælleshaver er støttet af Nordea-fonden.

Læs om 4H Fælleshaver