3 gode grunde: Derfor elsker vi at være frivillig i en have

4H Fælleshaver blev fejret på Havekonferencen den 8. november, hvor samarbejdspartnere, konsulenter og frivillige evaluerede og udviklede haverne.

Det bærende element i 4H Fælleshaverne er de frivillige, der står bag haverne. Vi mødte tre af dem, og de fortæller her, hvorfor de synes, det er fedt at være frivillig i en 4H Fælleshave.

Annette Lauritsen, Vendsyssel 4Hs Haver

"At børnene får noget med hjem, det gør mig glad. Det er lyspunkt i min hverdag at gøre noget for andre. Vi glæder os hver eneste gang, vi skal være sammen med børnene.

Vores have ligger smukt med udsigt til Uggerby Å, og selvom vi selvfølgelig passer på vores bede, så er det simpelthen så fantastisk at opleve rådyr nippe til planterne og en hare, der stjæler en gulerod."

Henrik Bønlykke 4H Haven på Guldagergård

"Det giver mig og Birgit en stor glæde at se, hvordan der bliver arbejdet i haven. Folk møder hinanden og lærer hinandens kulturer at kende.

I vores have lærer vi flygtningene om dansk kultur gennem haven, og det er utroligt med en have, for det er bare et rigtig godt omdrejningspunkt om en samtale." 

Fatima Mohamed fra 4H Haver i Rosenhøj

"Det er så dejligt at kunne være med til at sørge for, at børnene leger sammen uden for i stedet for at sidde inde i hver deres lejlighed i hver deres sofa og se fjernsyn."

"Børnene er glade,  og vi graver kartofler, laver bål, synger sange og sådan noget. Børnene stammer mest fra Afghanistan og Somalia, men vi snakker dansk sammen, og det går rigtig godt."