Madskolerne søger frivillige

Søg penge til friluftsliv

Har du en ny ide, der forbedrer mulighederne for friluftsliv kan du søge tilskud fra Tips- og Lottomidler til Friluftslivet. Flere projekter i 4H har allerede fået tilskud. 

Friluftsrådet uddeler hvert år 20 millioner til at realisere små og store projekter, der på forskellig vis giver nye muligheder for friluftsliv eller giver større naturforståelse. Det kan være faciliteter som bålhytter, stier, bådebroer og fugletårne eller det kan være naturformidling, nye naturområder eller friluftsudstyr.  

Læs mere her.

Madskoler på Facebook

Du kan nu finde Madskolerne på Facebook. Her kan du læse nærmere om Madskoler i dit område.

Få indflydelse nu!

Som noget nyt skal alle kommuner udarbejde en politik for folkeoplysning i kommunen. Det er de i gang med nu, og her kan du læse mere om, hvordan din klub/forening får indflydelse på politikken. Du kan finde info om konferencer, hvor du kan få mere at vide, og du kan downloade et inspirationsmateriale. Det er NU slaget skal slås for, hvordan din forenings fremtid bliver i din kommune.
Læs mere her: http://www.folkeoplysningspolitik.nu/

4H formand glæder sig til samarbejde med ny LU formand

LandboUngdom har på deres Årsmøde 5. april valgt ny formand. Det blev 29-årige Svend Nygaard fra Torrild ved Odder. 

4Hs formand Henrik Dalum deltog på Årsmødet og ser frem til samarbejdet. - Vi har et godt og vigtigt samarbejde mellem vores søsterorganisationer, og det tror jeg Svend vil arbejde videre for, fortæller formand Henrik Dalum, der på billedet ses bag Svend og LandboUngdoms afgående formand Johanne Marie Laursen.

4H vil styrke samarbejdet med landboforeningerne

Henrik Dalum har netop sat sig i formandsstolen i 4H, og et af de områder, han først vil kaste sit fokus på, er samarbejdet med landboforeningerne.

”4H har i dag samarbejde med de forskellige landboforeninger rundt i Danmark, men det er lokale aftaler, som indgås, og de er meget forskellige. Derfor vil jeg forsøge at styrke vores samarbejde med foreningerne, og hjælpe de lokale klubber med at få opdateret deres aftaler med landboforeningerne,” forklarer Henrik Dalum. Han fortæller, at man i én landsdel får over 75.000 kr. i støtte og i andre kun 2.000 kr. Derfor skal områderne lære af hinanden, så 4H får det beløb i støtte, som de har fortjent.

Læs mere i pressemeddelelsen her.

4H Ungelandsmøde 2014

4Hs ungeråd var i weekenden 14. - 16. marts 2014 vært for 4H Ungelandsmøde på Skovly. 

Programmet var spækfyldt med spændende indslag. Glæd dig til at læse meget mere om det i det kommende 4H for dig.

Se billeder fra weekenden her.

Dyrskuetiden nærmer sig

Nu nærmer dyrskuetiden sig, og når der skal planlægges dyrskuer, er det vigtigt at huske på reglerne for at have dyr med på dyrskuerne. I finder dem her

Held og lykke med alle dyrskuer i 2014.

Online registrering af medlemsskab

Så er 4Hs nye medlemssystem i luften, og du kan nu forny dit medlemskab eller tilmelde dig 4H for 2014 online. Du betaler med dankort eller kreditkort, og din betaling registreres med det samme. Klik videre til login her

Har du problemer med at logge ind i det nye medlemssystem, så skriv en mail til medlem@4h.dk 

4Hs nyhedsbrev - december 2013

Årets sidste nyhedsbrev er på gaden og kan læses her
I ønskes alle et rigtig godt nytår.
NB: du skal være logget på intranettet for at kunne læse brevet.

Ny formand i 4H - Henrik Dalum

4H har fået ny formand. Det er 28--årige Henrik Dalum fra Hvilsom ved Hobro.

Læs mere her.

Stor udskiftning i 4Hs ledelse

Der har været en stor udskiftning i 4Hs Landsledelse. Hele fire nye ansigter er kommet med. Læs mere her.

Du kan se masser af billeder fra dagen i billedgalleriet her.

4H Landsmøde 2013

4H afholder Landsmøde og familieweekend på Skovly den 15.-17. november 2013. Der skal bl.a stemmes om ny formand. 

Læs mere og tilmeld dig her.

Det Kgl. Danske Landhusholdnings-selskabs efterårskonference

Klik på linket her for at læse invitationen til Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskabs efterårskonference.

Tilmelding skal ske til Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskabs Sekretariat ved
Belinda Stummann, E: bs@lf.dk eller T: 3339 427, senest den 7. november 2013.

NSU Lederskole godt i gang

22 glade og engagerede unge deltager i denne uge i NSU Lederskolen på Skovly ved Ribe. De unge kommer fra hhv. Norge, Finland, Grønland, Island, Estland og Danmark. Deltagerne skal lære om emner som konflikthåndtering, håndtering af pressen og ledelse.

Digital postkasse

Fra 1. november 2013 er det lovpligtigt for alle foreninger med et CVR nr. at have en ”digital postkasse”. Den digitale postkasse skal bruges til henvendelser fra og til det offentlige, eksempelvis støtte fra kommunen til foreningen. Siden 1. juli 2006 har det været lovpligtigt for foreninger at have et CVR nr. og NemKonto, hvis de modtager betalinger fra en offentlig myndighed. Hvis I kender til foreninger, der ikke har et CVR nr., så er der nu en anledning til af få oprettet en. 

Selve postkassen oprettes på www.virk.dk/postkasse, hvor foreninger mv. kan blive guidet igennem oprettelsen. 

Du kan læse mere om postkassen her og her.

NSU temaseminar 2013

Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger inviterer til NSU’s temaseminar 2013 på Christianslyst, Nottfeld, D-24392 Süderbrarup fra den 8. – 10. november 2013.

Kurset har titlen: ”Der skal 3000 idéer til 1 genial idé”.

Læs mere her.

Glæde, gæld og gylle

Nyt utraditionelt samarbejde mellem 3 landbrugsorganisationer (heriblandt 4H) og Dansk Talent Akademi. De 4 organisationer er gået sammen om at sammensætte et alternativt uddannelsesforløb for 20 forfatterelever i efteråret 2013. Eleverne får afprøvet research- og andre skrivekompetencer i interviewsammenhænge af en række landmænd, der har åbnet deres døre og stillet deres tid og bedrifter til rådighed. Samarbejdet munder ud i en national skrivekonkurrence: Glæde, Gæld og Gylle.

Læs mere her.

Rikke Boss træder af som formand

Rikke Boss stopper med øjeblikkelig varsel som formand for 4H. Hendes mand er kommet til skade, og derfor har hun valgt at træde af posten for at passe parrets bedrift på fuld tid.

- Jeg er selvfølgelig ked af, at jeg bliver nødt til at stoppe som formand i utide, men omstændighederne taget i betragtning, så mener jeg ikke, at jeg kan varetage formandsposten ordentligt i resten af min valgperiode, og så mener jeg, at det er bedre trække sig, fortæller Rikke Boss. 

Læs mere her.

Rekreative stier i Danmark

Ny rapport giver for første gang et samlet landsdækkende overblik over stier, ruter og spor. 

Rapporten, som Friluftsrådet har udarbejdet for Nordea-fonden, skal bl.a. inspirere og vejlede til planlægning af kommende stier, ruter og spor til glæde for motionister og naturelskere.

Læs mere og hent ruterne her

Madskoler er blevet en bevægelse

Madskoler er blevet en bevægelse. Hele 133 og dermed flere Madskoler end nogensinde inviterer i år børn ind til kokkegryderne. Talrige steder er det lokale, der selv henvender sig om at få lov at oprette skoler. Læs mere her.

Rema 1000 sikrer Madskolerne

Et helt nyt partnerskab mellem Landbrug & Fødevarer, 4H og Rema1000 skal sikre, at den gode madoplevelse fortsat når ud til børn og unge.

Når Madskolerne i år slår dørene op for børn og unge, er det med en ny samarbejdspartner. Rema 1000 har valgt at indgå i partnerskabet omkring Madskolerne, og hjælper dermed til at give omkring 1.600 børn mulighed for at lave sund mad, dyrke motion og lære om gode kostvaner.

Det nye partnerskab sikrer Madskolernes overlevelse. Beslutningen betyder, at der nu kommer flere Madskoler i Danmark. Læs mere her og på www.madskoler.dk/.

Madskole videoer

I forbindelse med dette års Madskoler, har vi fået lavet tre nye film, som fortæller lidt om hvad børnene får ud af at deltage, hvad de frivillige får ud af at deltage og hvad de pædagogiske assistent elever får ud af at deltage. Se filmene her.

4H • Agro Food Park 15 • Skejby • 8200 Århus N • Tlf. 87 40 50 00 • Fax 87 40 50 10 • info@4H.dk